|
|
|
|
Dinlerin hikayesi çok çok eskilere dayandığını biliyor musunuz ? Nuh tufanın Gılgamış Destan'ından, Musanın bebek iken sepette kurtarılması Akkad Sargon'un efsanesine, 10 emirin bir dağda tanrı tarafından verilmesi, bir bakirenin doğum yapması, paskalya, noel, yeniden diriliş, çarmıha gerilme gibi birçok şey mısır inancına dayandığını biliyor muydunuz ? İzleyin ve görün.
Runtime: 3m34s Views: 1246 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
Discovery Channel Curiosity S01E01'den alınmıştır. Stephen Hawking tanrının ve kaderin olmadığını söylüyor ve bu hayatın değerini bilmemizi ve tadını çıkarmamızı tavsiye ediyor, çünkü tekrar olmayacak diyor.
Runtime: 0m44s Views: 1232 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
Bu videoda İslam'da kadının yeri tartışmasına son noktayı koyuyoruz.
/Nisa 34 ayeti (Diyanet Vakfı meali)
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
/video geçen hadis ve kaynak
3273 - Hz. Ömer (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkege, hanimini ne sebeple dövdügü sorulmaz." Ebu Davud, Nikah 43, (2147)
http://www.enfal.de/kutub/erkegin-haklari.htm
Kaynak:
http://www.facebook.com/karikateist
Runtime: 1m33s Views: 1464 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Bu videoda dinden çıkanların öldürülmeseydi islamın yok olmuş olacağını ve dinden çıkanların, zina yapanların katiller ile eş tutulup öldürülmesi gerektiğini hadislerle açıklıyor.
Runtime: 1m19s Views: 1033 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
Insanların takkeyle, sakalla, sivri şapkalarla, haçla dolaşıp, ateizmini kendine sakla demeleri ne kadar ironik. Artık biz ateistlerin de bu dünyada var olduğumuzu göstermemizin ve kendimizi ifade etmemizin zamanı gelmiştir.
Runtime: 1m6s Views: 1059 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
Sıcak bölgelerde doğal mumyalar oluşabiliyor ve hiç bozulmadan korunabiliyormuş fakat sizin firavun bunun örneklerinden biri değil, üstelik o bir firavun da değil bir köylü.
http://materyalistceseyler.wordpress.com/Sıcak bölgelerde doğal mumyalar oluşabiliyor ve hiç bozulmadan korunabiliyormuş fakat sizin firavun bunun örneklerinden biri değil, üstelik o bir firavun da değil bir köylü.
http://materyalistceseyler.wordpress.com/
Runtime: 1m48s Views: 1139 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
"İslam herhangi bir tanrı tarafından değil, Muhammed tarafından Muhammed için yaratıldı, insanların yararı için değil. Bu benim vardığım sonuç. Kuran bunu açıkça gösteriyor.
Sözde ayetler iddia edildiği üzre cennetteki Kuran kopyasından okunarak, Allah'ın ağzından çıkar çıkmaz yazılmamıştır. Allah Kuran'da genel olarak 3.şahıs olarak yer almaktadır, sanki birisi onu tanımlıyor veya ona güzellik atfediyormuşçasına. Bu kişi elbette Muhammed'den başkası değildir. Kuran onun vaazları ve emirlerinin akılda kalanlarının kullanılarak takipçileri tarafından oluşturulan bir koleksiyondur.
Kuran'ın cennette önceden var olduğu, Muhammed'in başına gelen herşeyin Allah tarafından önceden belirlenip Muhammed'i 23 yıl süresince ara sıra aldığı ayetler boyunca sahne kuklası gibi Allah tarafından oynatıldığı fikri inanılası gibi değildir.
Bunun yanı sıra ayetlerde Muhammed'in kişisel ilişkileri ve arzuları üzerinde gereğinden fazla durulmuştur. Muhammed tüm gücü eline almak için kendine bir diktatörlük kurmuş ve koşulsuz itaat beklemiştir. Çağlar boyunca tanrısal rehberlik sunduğunu iddia eden tüm insanlar gibi Muhammed'in de Kuran'da sunduğu üzre kendi sözlerinden başka hiçbir kanıtı yoktu. Dürüst olmak gerekirse bu sözler hiç de ikna edici değil. Benim inancım müslümanların kendilerini bu görmeye ikna edecekleri."
-CreativeFreedoms
Orjinal videonun sahibi:
http://www.youtube.com/user/CreativeFreedoms
Altyazılandıran:
http://www.youtube.com/user/greennautilus
http://www.turandursun.com/forumlar
http://www.turandursun.com
http://www.mucizeyalanlari.com/
http://www.evrimteorisi.org
http://www.turandursun.net
http://www.facebook.com/pages/Turan-Dursun/174422300551?v=wall
Runtime: 2m24s Views: 1309 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
Eğer tanrı varsa bu tanrı kibirli değildir. Kendi yarattığını aşağılamaz. Eğer varsa egoist değildir. Sırf ona inanmadığı için insanı cezalandırmaz. Insanları cezalandıracaksa hangi dine inandığına değil, iyi mi kötü mü olduğuna bakmalıdır.Elçisine recmetmeyi emretmez, elçisi 9 yaşındaki kızla evlenmez. Eğer tanrı varsa sonsuza dek yanacağını izleyecek kadar sadist ve acımasız değildir.
Runtime: 1m1s Views: 1222 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
Şüphe etmenin güzelliğini gösteren The Thinking Atheist'in bir videosu.
Orjinale bağlantı httpyoutu.beG2dAVjx3bfk
Runtime: 2m42s Views: 1182 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Evrenimizin ve canlılığın zannedildiği gibi mükemmel işlememesidir. Aslında karma karışık bir sistemin olduğudur. Ancak biz insanlar evrene baktığımızda bir düzen gördüğümüzü zannederiz fakat her şey tesadüfidir ve düzensizdir.
Runtime: 3m28s Views: 1198 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Bakalım bilimsel yollarla cehennemin gerçekte var olup olmadığını saptayabilecek miyiz?
Orjinal video sahibi: darkmatter2525
http://www.youtube.com/user/CreativeFreedoms
Çeviren/altyazılandıran: greennautilus
http://www.youtube.com/user/greennautilus
Runtime: 4m37s Views: 1107 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
Volvo Cars, the premium car maker, is promising that you will never have to stop at a petrol station, go to a car wash or even take your car in for service ever again, with the launch of a range of concierge services that will become an integrated part of the Volvo On Call mobile platform.
Volvo is announcing the roll-out of a pilot program in San Francisco, targeting Volvo owners driving the new XC90 SUV and S90 luxury sedan. In an effort to make their customers’ lives easier, Volvo has dug deep into consumer research to deliver on their customers’ unmet needs. The pilot is due to start in November and will ramp up to include around 300 Volvo owners.
“Imagine parking your car in the morning at work and when you head home your car has been serviced, cleaned and refuelled. These are the kind of services we want to deliver to our customers. Our research shows that people spend hours every week doing these small errands – we want to give that time back to Volvo drivers, so they can do something more valuable instead,” said Björn Annwall, Senior Vice President, Global Consumer Experience at Volvo Car Group.
To view the multimedia release go to:
http://www.multivu.com/players/uk/7983651-volvo-cars-concierge-service/
Runtime: 1m32s Views: 1003 |
Comments: 0
|