|
|
|
|
Bu videoda dinden çıkanların öldürülmesi hadislerde yazdığı anlatılıyor, bu nasıl bir din böyle ? Insanlara dini seçme hakkı hiç verildi mi ki, neden doğar doğmaz otomatikman müslüman olunuyor ? Bunu hiç düşündünüz mü ?
Runtime: 1m48s Views: 1179 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Francesco Saverio Boni(fsb) funny lightning
Runtime: 0m11s Views: 1421 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Bu videoda birçok faydalı eser bırakan ateistleri görebilirsiniz.
Runtime: 1m36s Views: 928 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
2009'da TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'ndeki Darwin skandalından (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/111...) sonra başlayan evrim tartışmaları ekranlara da yansımıştı. Celal Şengör ise jeoloji profesörü olmasına rağmen ilahiyat öğrencilerinin bilim ve evrim karşıtı (daha doğrusu ezberleyip geldikleri) sorularına ustalıkla cevap vermişti.
Programın başlarında Şengör'ün insanın evrimini anlatma çabalarına rağmen, soru-cevap bölümüne gelindiğinde eğitim sisteminin kurbanı bir neslin Dunning-Kruger sendromundan nasıl nasiplendiğine tanık olduk. Bu kısımdaki genç de konuyla ilgili en ufak bir bilgisi olmamasına rağmen bir bilim insanına kafa tutmak için ezber bellediği soruları kendinden çok emin bir şekilde soruyor ve sorularına tek tek cevap geldikçe daha da hırslanıyor. Konuyu öğrenmek ve anlamak için sormadığı çok açık değil mi? O salonda kulaklarını gerçeklere kapatmış kitlenin toplumun çoğunluğunu oluşturması da bir o kadar acı değil mi? Anlamaya ihtiyaç duymuyoruz, çünkü bize ezberletilenlerin güvenilir alanında olmak rahatlık veriyor. Gerçekleri anlamak içinse ayrı bir efor sarfetmek ve o konforlu alanı aşmak gerekmekte.
Runtime: 2m53s Views: 1319 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Kişinin mensub olduğu din -ezici çoğunluk için- özgür bir tercih midir, yoksa çevresinden devraldığı sosyal gerçekliğin bir parçası mı? Herhangi başka bir dinin egemen olduğu bir coğrafyada o dine mensup insanların çocuğu olarak dünyaya gelseydiniz de yine şimdiki dininizi mi seçerdiniz? Dünya insanlığının çoğunluğunun ''Hak Din''e mensup olmayışında nasıl bir ilahi hikmet var dersiniz? Kendi yarattığı insanların büyük çoğunluğunu yanlış coğrafyada doğdu diye ebedi cehennemde cezalandıracak bir Tanrı anlayışı, adalet algınıza uyuyor mu?
http://www.turandursun.com/forumlar
http://www.turandursun.com
http://www.mucizeyalanlari.com/
http://www.evrimteorisi.org
http://www.turandursun.net
http://www.facebook.com/pages/Turan-Dursun/174422300551?v=wall
Runtime: 6m4s Views: 1261 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Richard Dawkins'ten hazzetmeyen her dindarın muhakkak hayalini kurduğu karşılaşma.
Runtime: 2m38s Views: 921 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
This video highlights some of the key moments from last year's convention. Visit www.risconvention.com for more information on the upcoming RIS 2016 Convention celebrating 15th Anniversary from December 23-25, 2016 at Metro Toronto Convention Centre in Toronto, Canada.
Added: 3474 days ago by
Warda
Runtime: 8m53s Views: 1236 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Susi Akıllıbıdık eğlenceli ve esprili bir şekilde çocuklara evrimi anlatıyor.
Runtime: 3m49s Views: 1253 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Ödül almış olan bu video bize 200.000 yıl önce başlayan insanlığın tarihini anlatıyor. İlk insanlar neye benziyordu, ilk atalarımız kimlerdi ve nerede yaşıyorlardı? Atalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için:
https://www.23andme.com/ance
Runtime: 4m40s Views: 964 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
We won't be in this life forever. How to prepare for your departure
Added: 3465 days ago by
Warda
Runtime: 75m50s Views: 1342 |
Comments: 1
|
|
|
|
|
Kayalar neden sivridir, madde uzun zaman birbiri üstüne yığıldığı için mi, yoksa hayvanlar kaşındıklarında sürtünebilsin diye mi ? Göller neden durgundur, hayvanlar sürüklenmeden yıkanabilsin diye mi, yoksa akıntı olmadığı için mi ? Çocukların verdikleri cevaplardan bizden nasıl farklı düşündüklerini ve bunun dinsel eğitimde ne anlama geldiğini hep birlilkte görelim. Çok güzel bir video olmuş.
Runtime: 4m7s Views: 1065 |
Comments: 0
|
|
|
|
|
İnsanların büyük çoğunluğundaki yanılgılardan biri de evrenin insanı sınav yapmak için yaratıldığı görüştür. Bu iddianın ne kadar abes olduğu fikri üzerine hazırlanan bir video...
Runtime: 2m11s Views: 970 |
Comments: 1
|